Italienske trøffelprodukter, verdens bedste
Velkommen indenfor i trøflernes eksklusive verden. Vore varer er alle førsteklasses trøffelprodukter fra Italien, og de omfatter de mest hensigtsmæssige trøffelprodukter at have hjemme i dit køkken for at kunne lave mad, der skal være noget helt særligt.
Vi kan også levere friske trøfler på bestilling. I efteråret 2023 har vi Tuber Uncinatum fra Bulgarien, trøfler i høj kvalitet og fornuftige priser. Ring for flere oplysninger
Hvad er trøfler ?
Trøfler kaldes jordens diamanter. Det er en af verdens dyreste svampe, til gengæld er 10 gram nok til at få fuld udbytte af smagen og duften.
Trøfler er egentlig bare knoldede svampe, der vokser under jorden. Alligevel er den i samme priskategori som Beluga-kaviar, safran og Kobe-kød. Hvorfor al den postyr?
Fordi både duft og smag er fuldstændig unik og kan løfte en ret med himmelskridt. Og så er det stort set umuligt at dyrke trøfler selv.
De skal findes i naturen under jorden, og det er ikke en let opgave.
Der findes mange forskellige sorter af spiselige trøfler. De mest berømte er Italiens hvide alba-trøffel, som kostede mellem 25-30.000 kroner for et kilo i 2019, samt Frankrigs sorte Burgundy-trøffel, på latin: Tuber Uncinatum, der har en kilopris på ca. 7.500 kroner. Denne svamp fås dog i andre variationer og fra andre steder til lavere priser.
Trøfler og mad
En trøffels smag er både meget gennemtrængende og temmelig sart. Det betyder, at den aldrig bør bruges sammen med stærke krydderier og ingredienser.
Da den hvide trøffel har en mildere og mere eksklusiv smag smag end den sorte, er den bedst rå. Sorte trøfler kan godt tåle at blive varmet lidt op, men vær generelt varsom med varme og trøfler.
Den hvide trøffel skal være stjernen i eller over retten, og det bliver den ved at rive meget tyndt (gerne i rigelige mængder) den hen over en enkel risotto, en pizza, en omelet eller en pastaret lige før den skal serveres. Men...da prisen på de lækre og meget aromatiske hvide trøfler er astronomisk, vil de fleste kunne klare sig med produkter, der indeholder lidt hvid trøffel sammen med f.eks. olie, svampe, fløde, ost, salt.
Skal man bruge en sådan hvid trøffel "erstatning" skal man være opmærksom på ikke at komme trøffelproduktet i retten førend til allersidst, lige inden serveringen. En stor teskefuld af en af vore produkter, som du kan se nedenfor, er idelle til f.eks. spagetti med lidt ristede svampe og et generøs klat smør.
Altså: Kog pastaen al dente, tilsæt en teskefuld trøffelsauce og en spiseskefuld god smør til en pastaret (2-4 personer), rør rundt, så smør og trøffel fordeles, lidt sydesalt naturel, sort peber og revet parmesan på toppen. Server straks. Sæt evt. lidt trøffelolie på bordet. Det smager fantastisk !
Der er mange andre retter, som vil gå fra at være gode til at blive fantastiske med en smule af disse produkter.