Vi giver dig her muligheden for at smage ægte sydesalt i forskellige udgaver, nogle med og nogle uden urter. Alle har de en helt fantastisk smag. Vil du give din mad et særligt udtryk, eller har du brug for en usædvanlig gave, vil du helt sikkert ikke gå galt i byen med disse produkter.
Hvad er sydesalt ?
Vores sydesalt kommer fra Læsø, Mariager og fra Europas ældste sydecenter i Göttingen i Niedersachsen i Tyskland. Det var her, at Læsø lærte at syde salt i middelalderen.Kombinationen af Mariager sydesalt og det tyske sydesalt sikrer bl.a. et meget mineralholdigt salt. Sprødt, naturligt og lækkert salt,. som er helt fantastisk i køkkenet. Det helt naturlige salt er 250 millioner år gammelt havsalt, lavet gennem fordampning af urhavet. . Produktet i dag er håndlavet og 100% naturligt uden brug af tilsætningsstoffer og fås i små praktiske glas. Der er lavet fantastiske smagskombinationer med helt naturlige urter. Med dets grove struktur, tilføjer saltet en helt utrolig lækker smag til dine retter. Noget helt specielt her er det røgede salt, som har fået helt naturlig ryging over bøgeflis imellem 240 og 260 timer. En herlig fornyelse indenfor salt og en dejlig måde at berige sin mad på.
Læsø salt er verdensberømt sydesalt, udvundet ved inddampning af salt grundvand. Det indeholder udover selve saltet en række mineraler, som er med til at skabe den unikke smag, der - sammen med den lækre flagede og sprøde struktur - gør Læsø salt til et værdsat gastronomisk krydderi. Og så bibeholder Læsø sydesalt sin struktur, uanset hvor længe det ligge i en åben skål. Rundt om Læsø indeholder havvandet ca. 2 % salt, men grundvandet på Rønnerne kan indeholde helt op til 14 % salt, og så er det muligt at basere en produktion på at inddampe vandet. Metoden har været brugt siden middelalderen.